Welkom op de website van de Alkmaarse Oratorium Vereniging (AOV).

Hier vindt u alle informatie met betrekking tot de activiteiten van het koor.

De AOV bestaat uit ongeveer 75 leden en voert derhalve werken uit voor grote koren, zoals oratoria, requiems, missen en andere koorwerken uit periodes van langer, maar ook korter geleden.

Het koor verzorgt twee keer per jaar een concert: traditiegetrouw de Matthäus Passion van J. S. Bach op de zaterdag voor Palmzondag en een najaarsconcert. De uitvoeringen vinden steevast plaats in de Grote Kerk, de mooiste concertzaal van Alkmaar.
We werken samen met professionele orkesten en dito solisten en de muzikale leiding is al 30 jaar in de deskundige en enthousiaste handen van Johan Akerboom.

Bijzonder

In 2018 zijn er 25 partijen werkzaam om het 500 jarig bestaan van de Grote Kerk op allerlei manieren te vieren en de AOV is daarbij -tot haar grote eer- het enige koor! Hiervoor is een speciaal programma samengesteld, dat een beeld geeft van de muzikale ontwikkelingen door die 500 jaar heen. ons programma.

Repetities

Wij repeteren elke woensdagavond, behalve in de schoolvakanties, van 19.45 uur tot 21.45 uur in het gebouw van het Murmellius Gymnasium in Alkmaar.

Programma 2018

Matthäus Passion: zaterdagavond 24 maart 2018
Najaarsconcert in het kader van 500 jaar Grote Kerk: zondagmiddag 14 oktober 2018

Wilt u meer informatie? Stuurt u ons dan een e-mail: info@aovkoor.nl

De AOV is nu ook op faceboek actief!

inhoud © 2006 - 2014

concept & ontwerp © 2006 - 2014